Na Margecianskych fajnotách len fajne! + FOTOGALÉRIA

Vynikajúce jedlo, vynikajúca muzika, humor, v tomto znamení sa niesli obidva dni Margecianskych fajnôt. Prvé fajnoty sa v Margecanoch konali už v roku 2011, kde vtedy zabíjali jednu sviňu a dnes sa festivalu zúčastnilo viac ako 26 kuchýň z okolia či zahraničia.

DSC_0101JPG

Nálada sa niesla v dobrom duchu už od skorého rána. Na festival prichádzalo čoraz viac a viac ľudí. Ulice boli zaplnené takmer skoro po otvorení brán.

Jedlo išlo na dračku
Na festival sme dorazili okolo pol 11 ráno. Nálada bola v plnom prúde, v kuchyniach sa pracovalo "o stošesť". Rad na fajnoše (platidlo) sa tiahol od stánku niekoľko desiatok metrov, ale šikovným rukám, ktoré ich predávali to išlo od ruky, takže sme v rade nečakali dlho.

Všelijaké šmakocinky
Výborné jedlá domácich kuchýň sa míňali pred očami. Grúľovniky, lokše, halušky, hurky, klobásy, guláš. To je len málo z toho čo ste mohli ochutnať na Margecianskych fajnotách.
DSC_0187JPG
Aj zahrali a zašpivali
Bohatý program zaručene pohladil každé jedno srdiečko. Ľudia si podupkávali, spievali, zabávali sa.
Fajnoty v sobotu otvorili detské folklórne súbory z okolia či detský folklórny súbor Pávička zo Sečoviec. Pokračovalo sa dospeláckymi súbormi ako Fs Magura a program na hlavnom pódiu zaklincoval Fs Zemplín.

V nedeľu do Margecian zavítal Marián Čekovský so svojou kapelou a Michalom Hudákom, ktorý ho doprevádzal spevom a vtipnými hláškami. Zaznel aj legendárny "vtip o Želežničarovi". Večer, so svojim vynikajúcim vystúpením, ukončila kapela Hrdza.
DSC_0344JPG
Môžeme povedať, že Margecianske fajnoty sú tým pravým miestom pre hladných ľudí, ktorí sa radi zabavia.

FOTOGALÉRIA: https://drive.google.com/drive/folders/1m1vjMx3vrXGeuQzSgv0MClXB1-GpaZce?usp=sharing

Napísal: Maroš Majerník
Úprava: Sára Szathmáryová
Fotografie: Maroš Majerník