Folklórne priznania je to čo nám všetkým chýbalo!

Azda všetci vieme čo sú to priznania. Kratučký text, ktorý anonymne vie napísať každý. Poznáme všelijaké "priznania", ale tie folklórne tu doposiaľ chýbali. No posledný rok sa to však zmenilo.

Aký bol váš impulz za vytvorenie "Folklórnych Priznaní"?

 No, vytvorenie "Folklórnych Priznaní" bolo pre mňa spontánnou reakciou na obrovskú lásku a záujem o folklór. Na internete mi niečo takéto chýbalo. Ak mám pravdu povediac, tak naša škola si vytvorila priznania a mne vzkriesil nápad, čo tak to spojiť s folklórom. A tak vznikla táto stránka.

Je to úžasné. Ako vidíte, že "Folklórne Priznania" prispievajú k udržaniu folklóru aktuálnym a zaujímavým?

 Naša stránka poskytuje ľuďom priestor na to, aby zdieľali svoje príbehy, trápne situácie spojené s folklórom. Týmto spôsobom sa folklór stáva živým a dynamickým, pretože ho tvoria sami ľudia.

Screenshot_20230915_222138_Instagramjpg

Môžete nám povedať o niektorých zaujímavých príbehoch alebo momentoch, ktoré ste na stránke zažili?

Každý svoj mini príbeh ma svoju dušu a takú tajomnosť, keďže nevieme kto danú vetu, príbeh napísal. Ťažko vybrať jeden TOP príbeh či trápnu situáciu. Každý si tam nájde svoje.

Ako vidíte budúcnosť "Folklórnych Priznaní"?

Vidím to ako komunitu, ktorá bude rásť a stávať sa ešte viac dynamickou. Chceme naďalej baviť našich skladovateľov a dostať sa do po vedomky viac ľudom.

Je tvorba príspevkov náročná? 

Občas sa preselektovať cez všetky priznania a nájsť nejakú perličku dá zabrať.
IMG_20230627_132943_577jpg

Chystáte nejakú novinku na svojom profile?
Tak popravde vždy musíte vymýšľať niečo nové, aby ste ľudí neunudili k smrti. Momentálne chystáme veľké odhalenie KTO ZA TÝM VŠETKÝM STOJI? Ale vlastne už nemusíme, keďže to človek z redakcie NF.

"Priznania folkloristov" patria pod Náš Folklór. Hádam veď to ste mohli tušiť.